Nano komt van het Griekse woord nanos dat dwerg betekent. Een nano-meter is 0,000,000,001 meter. Erg klein dus. De coating die wij aanbrengen is enkele nanometers dun. Met het blote oog niet te zien of met de handen niet te voelen.

De coating wordt mechanisch, met een verstuiver/sproeier of handmatig aangebracht. Hierna heeft het ongeveer 24 uur nodig om te harden. Hierna zit de coating er stevig op en kan het tegen een stootje. Het gebruik van gewone reinigingsmiddelen en hogedruk straal (tot 60 bar) is geen enkel probleem. Alleen sterk basische stoffen (pH 13 – 14) hebben een negatief effect op de coating.

De coating blijft langdurig werkzaam en is krasvast. Slijtage van het oppervlak zal echter zorgen voor een beschadiging van de coating en dus een slechtere werking ervan. Als de coating goed is aangebracht en uitgehard, behoudt het jaren lang de beschermende werking.

Nanocoating is een stof die aangebracht wordt op diverse oppervlakken en de eigenschappen van deze oppervlakken verandert. Wij werken met waterafstotende (hydrofobe) en wateraantrekkende (hydrofiele) coating. Hydrofobe coating is op basis van siliciumoxide, de hydrofiele coating op basis van titaniumdioxide.

Meer informatie over hydrofobe coating

Meer informatie over hydrofiele coating