Ook zo’n hekel aan vieze ramen? En al helemaal aan het wassen daarvan. CleanTechNoord voorkomt dat ramen vies worden. Dat kan namelijk met waterafstotende nanotechnologie. Dit doen wij door het aanbrengen van een flinterdunne laag hydrofobe nanocoating op het oppervlakte.

Deze vorm van coating bestaat ook in de natuur: bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er vanaf stromen (het afparelend effect). Deze eigenschap bootsen we na met de nanocoating op basis van siliciumdioxide.

Oppervlakken behandeld met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden. Bij autoruiten bijvoorbeeld is een regenbui voldoende om viezigheid van uw voorruit te spoelen. En regendruppels waaien tijdens het rijden van uw voorruit.


Het aanbrengen van nanocoating heeft nog enkele grote voordelen. Naast vuil hebben ook andere natuurlijke elementen geen vat meer op de oppervlakte. Denk aan kalk dat lelijke vlekken achterlaat of condens waardoor ramen beslaan (anti fogging coating). Na een behandeling met nanocoating behoren ook deze ongemakken tot het verleden.

Zeer geschikt voor
  • glaspanelen
  • doucheruimtes/badkamers
  • autoruiten
  • motorhelmen
  • keramische oppervlakten

ramen wassen         waterafstotend effect